Logo Basketbal Vlaanderen

Stopzetting kalenders U8/U10/U12

Basketbal Vlaanderen heeft beslist om de rest van de huidige competitiekalender in het minibasketbal te annuleren. Op de meest recente Nationale Veiligheidsraad werden geen versoepelingen aangekondigd, waardoor wedstrijden tussen verschillende bubbels nog steeds niet kunnen plaatsvinden. Van zodra er opnieuw wedstrijden mogelijk zijn, kunnen er – naar analogie met de competitie voor oudere jeugd en seniors – kleinere competities en reeksen opgestart worden.  

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen voor kinderen tot 12 jaar werd de competitie voor U8, U10 en U12 tijdelijk stopgezet tot eind februari. Voorlopig is er weinig perspectief voor een snelle heropstart. Daarom werd beslist om de bestaande planning van de competitie minibasketbal tot eind dit seizoen stop te zetten en in te zetten op een nieuwe kalender, van zodra het weer kan.  

Heel concreet zal de huidige wedstrijdkalender niet opnieuw opgepikt worden. Als er versoepelingen komen voor -12 jarigen, zal in onderling overleg met de clubs die nog competitiewedstrijden willen spelen een nieuwe, beperkte wedstrijdkalender opgemaakt worden. Alle clubs zullen hiervoor tijdig gecontacteerd worden.  

“We vinden dit uiteraard een jammerlijke beslissing,” zegt secretaris-generaal Koen Umans. “Gelukkig kunnen de indoor trainingen bij U12 en jonger wel nog steeds doorgaan én zijn er ook outdoor mogelijkheden voor oudere spelers. Vanuit Basketbal Vlaanderen zullen we trachten om zo flexibel mogelijk in te spelen op de steeds veranderende situatie. Van zodra wedstrijden opnieuw toegelaten zijn, zullen we er in overleg met onze clubs alles aan doen om jongeren zo snel en veilig mogelijk weer op het basketbalterrein te krijgen.” 

Basketbal.Vlaanderen

Comments are closed.