DSC_0989_klein

Stopzetting competitie -12 jaar

In navolging van de beslissing van de overheid om buitenschoolse activiteiten te beperken tot bubbels van maximaal 10 kinderen, heeft Basketbal.Vlaanderen, zoals verwacht, beslist om de competitie voor de U8, U10 en U12 ook terug on hold te zetten. De trainingen gaan voorlopig wel door voor de kinderen -13 jaar, tenzij anders beslist is door de coaches.
Voor ploegen die met meer dan 12 zijn, zullen de coaches de nodige afspraken bezorgen.

Op de website van Basketbal.Vlaanderen lezen we onderstaand bericht:

Naar aanleiding van de aanhoudende besmettingen én de beslissing van de ministers van Jeugd en Sport van de drie gemeenschappen gisterenavond, zijn we genoodzaakt om de competitie in het minibasketbal (U8 t.e.m. U12) tijdelijk stop te zetten.

Gisterenavond werd beslist dat kinderen jonger dan 12 jaar in bubbels van niet méér dan 10 deelnemers mogen sporten, wat het organiseren van wedstrijden tussen verschillende clubs onmogelijk maakt.

Bovendien moeten kinderen kiezen voor één activiteit per week. Hierbij willen we benadrukken dat trainen binnen de eigen bubbel (max. 10 spelers) voorlopig wél nog steeds is toegelaten.

De tijdelijke stopzetting gaat onmiddellijk in en geldt voorlopig tot het einde van de krokusvakantie (21 februari 2021). Dit betekent dat de wedstrijden van komend weekend al geannuleerd worden. De situatie wordt regelmatig geëvalueerd. 

Basketbal.Vlaanderen

Comments are closed.