versterkingen

Stevige versterkingen voor het damesbasket van LDP Donza voor volgend(e) seizoen(en) !

De verdere uitbouw van het meisjes- en damesbasket is een speerpunt voor LDP Donza. Dat is intussen genoegzaam bekend. Het verstevigen van de basis – van bij de jongste jeugd – zowel als de zijdelingse instroom – bij de iets oudere jeugd – is een belangrijke sleutel daarin. Net als onze seniorteams, op het A- én het B-niveau, versterken om de gerechtvaardigde ambities – hogerop gaan – te realiseren. Daarbij is ook het M19-niveau, waar we al een paar seizoenen meedraaien in de top 4 van België, essentieel.

Tegen die achtergrond zijn we verheugd een rist aanwinsten te kunnen voorstellen voor het bloeiende damesbasket in onze club.

Bij onze senior Dames A…

… verwelkomen we volgend seizoen Chloë Verlinden (foto links), die ons vervoegt vanuit Phantoms Boom. Ook Kaat Pauwels (rechts) komt, vanuit Kangoeroes Mechelen, de LDP Donza-familie versterken. Zij zal aantreden bij zowel de M19 als de Dames A. Terug van weggeweest, uit de Verenigde Staten: onze eigenste Jolien Defoort. Deze toppers treffen een topteam dat voor de rest blijft rekenen op Marie Blanchaert, Leni en Ella Declercq, Laurie Lefebvre, Yante en Naja Strumane en Marie Vertriest, versterkt met talent uit de jeugd.

Bij de M19A…

… verwelkomen we, naast de al vermelde Kaat Pauwels, Louise Landuyt, die de overstap maakt van Amon Jeugd Gentson. Tevens komt Margot Vandendriessche dit team versterken vanuit Kortrijk Spurs.

Bovenstaande transfers, samen met het verankeren van de al aanwezige talenten, past in de ambitie van de club om met ons fanion team te evolueren naar TDW (eerste klasse van het damesbasketbal). De link met en daarmee ook de doorgroei vanuit de talentvolle eigen jeugd is daarbij essentieel. We blijven ook nog actief zoekend naar een extra versterking op de 5-positie voor de Dames A.

Om de dameswerking nog verder te kunnen professionaliseren, krijgt coach Nils Strumane de komende maanden extra versterking in de figuur van de ervaren rot en clubman Carl Verstraeten, die als assistant coach een sterke focus zal leggen op analyse: van speelsters, wedstrijdsituaties en verdere ontwikkeling van o.a. video op dat vlak.

We vergeten ook niet dat ons dit seizoen pas opgestart Dames B-team snel hogerop wil. En kan. Dit team is ook een ideale plek voor talentvolle jeugd om ervaring op te doen op seniorniveau. En zo te groeien en zich verder te ontwikkelen richting fanion team. We zijn blij dat we daar versterking krijgen van onder meer de al vermelde Margot Vandendriessche en van Maxine Naert (welkom terug!).

We kijken nu al uit naar het seizoen 2024-2025!

#oneteam #ldpdonza #ourgirlsgotgame

 

 

 

 

 

Comments are closed.