_DSC0190

De dames zijn kamioen!

Het is gebeurd! 

 Na een ijzersterk seizoen – onze dames verloren tot dusver geen enkele competitiewedstrijd – mogen onze meiden zich nu al kampioen in 2de landelijke noemen! Ze wonnen vanavond makkelijk van Avanti Brugge (88-42) in een volgelopen OCP in De Pinte. Proficiat aan alle speelsters en de coaches en dank aan alle supporters en iedereen dit seizoen z’n steentje heeft bijdragen tot dit mooie succes! 

Het is de bekroning van een knappe collectieve prestatie in een seizoen waarin onze dames toonden dat ze klaar zijn voor een stapje hoger: 1ste Landelijke. Daarvoor trokken we coach Nils Strumane aan (welkom Nils!) en wordt de ploeg ook verder versterkt met enkele talentvolle speelsters. We blijven natuurlijk – zoals dat past in de strategie van deze club – voluit de kaart van de eigen jeugd trekken. Voor onze club is het van het allerhoogste belang dat we kunnen bouwen aan de toekomst van ons damesbasket met een stevige ‘piramide’, zoals we dat al jaren kennen bij de heren, met voldoende doorstroom van eigen jeugdspelers.

Om onze ambities rond het damesbasket te realiseren, starten we volgend seizoen ook met een B-ploeg. Voor die ploeg en de M16 zijn we nog op zoek naar coaches. Ken je die? Of ben je er eentje? Neem dan zeker contact op met Sportief Manager Piet Vanneste (piet@ldpdonza.be en 0475 27 59 44) en bouw mee aan de groei van onze LDP Donza Ladies! 

We huldigen uiteraard, binnenkort, op gepaste wijze onze kampioenen! 

Tags: No tags

Comments are closed.