pexels-cdc-3992933

Competitie on hold

In navolging van de verhoogde organisatorische druk die de coronapandemie momenteel legt op de clubbesturen, vrijwilligers, spelers en scheidsrechters beslist het Bestuursorgaan van Basketbal Vlaanderen om de competitie vanaf zaterdag 4 december stil te leggen tot Nieuwjaar. Enkel de competitie in Top Division Women blijft doorgaan, zoals overeengekomen met de betrokken clubs.

“De vele besmettingen, quarantaines, uitgestelde wedstrijden en veiligheidsvoorschriften vragen het uiterste van de vele vrijwilligers die onze clubs draaiende houden. De oproep van de regering om het aantal contacten tot een minimum te beperken om zo het aantal coronabesmettingen in ons land zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de bezorgdheden van spelers, trainers en scheidsrechters omtrent het risico op besmetting en quarantaine liggen aan de oorzaak van deze beslissing,’ aldus secretaris-generaal Koen Umans.

Om die reden is er beslist dat:

  • Alle wedstrijden in de landelijke en provinciale seniorreeksen én alle jeugdreeksen voorzien op 4 en 5 december afgelast worden
  • Alle competities van Basketbal Vlaanderen worden opgeschort tot het weekend van 7, 8 en 9 januari.
  • De provinciale bekers voor het seizoen 2021-2022 worden geannuleerd zowel voor jeugd als senioren(s).

Meer lezen kan u op de website van Basketbal.Vlaanderen.

De club zal zo snel mogelijk communiceren wanneer er nieuws is over de heropstart van de competitie, in tussentijd zullen trainingen blijven doorgaan.

Comments are closed.