Logo Basketbal Vlaanderen

Loting Beker van Vlaanderen

Afgelopen week heeft Basketbal.Vlaanderen de loting voor de beker van Vlaanderen bekend gemaakt. LDP Donza is ingeschreven in alle reeksen, we geven dan ook graag een overzicht over hoe de loting er voor ons uitziet.

Heren Senioren

Bij de heren senioren zijn zowel de heren A als de heren B ingeschreven.
De heren B zijn opgedeeld in poule K samen met Zottegem A, Baasrode A, Wikings Kortrijk A en Nieuw Brabo Antwerpen A. De winnaar van deze poule zal een barragewedstrijd spelen tegen de winnaar uit poule L.

De heren A zijn als ploeg uit TDM2 direct geplaatst voor de 1/16de finales, en spelen op verplaatsing bij de winnaar uit barragewedstrijd 2. Bij toeval is dit de wedstrijd waarin de Heren B spelen indien zij winnaar zijn in hun eigen poule…

Dames Senioren

De dames A zijn ingedeeld in poule B, en zullen het daarin opnemen tegen Basket Willebroek B, Wytewa Roeselare B en Titans Basketball Bonheiden A.
De winnaar van de deze poule gaat rechtstreeks naar de 1/8e finale en zal het daarin thuis opnemen tegen Kortrijk Spurs B.

U21

Bij de U21 jongens hebben we opnieuw 2 ploegen, de U21 A en B.

In poule E, zullen de U21B het opnemen tegen Houtem A, Falco A en Zele A. De U21A zullen het in poule G opnemen tegen Okapi Aalstar A, Olympia Denderleeuw A en Zuiderkempen Diamonds A.

U18

Onze U18A zal het opnemen voor de Beker van Vlaanderen tegen Elite Academy Antwerpen, Basket Midwest Spie Izegem en Sgolba Aalter (poule A).

U16

Poule B voor onze U16A ploeg, daarin zullen zij spelen tegen KBT ION Waregem en Titans Basketball Bonheiden.

U14

Als laatste is het aan de U14A, zij werden geloot in poule C samen met Basket Sijsele, Crelan Okapi Aalstar en BBC Croonen Lommel.

We wensen alle ploegen alvast veel succes, we kunnen nu al zeggen dat de finales zullen doorgaan in Boom, en we duimen natuurlijk dat we daar enkele van onze ploegen in actie gaan mogen zien!
Voor wie zich afvroeg waarom er geen meisjes jeugdploegen opgenomen zijn in dit overzicht, deze beginnen pas na nieuwjaar aan de wedstrijden voor de Beker van Vlaanderen, en spelen geen poulewedstrijden.

Het volledige overzicht van de lotingen kan je trouwens terugvinden op de website van Basketbal.Vlaanderen.

Comments are closed.