LDP Donza wordt ABO LDP Donza !

Beste spelers, ouders & supporters,
Beste LDP Donza-fans,
 

Belangrijk nieuws.

De naam van onze mooie club wijzigt. Het is te zeggen: er komt een fijne prefix bij.

LDP DONZA wordt ABO LDP DONZA
 

De beursgenoteerde  ABO-Group Environment , al ruim 10 jaar trouwe sponsor, tekent voor een meerjarige extra investering in de sportieve missie. Dit vertaalt zich in een naamsverandering voor de club. De Gentse bedrijvengroep, gespecialiseerd in milieu- en bodemonderzoek, ziet zijn waarden, Ambition, Best Practises, Open-minded, weerspiegeld in de sportieve werking van LDP Donza en gelooft in de toekomst van de bloeiende club.

Voorzitter Patrick De Greve: “Afgelopen seizoen pakten we met onze Heren A in TDM1 zowel de Beker van Vlaanderen als de titel. De Dames A staken enkele weken geleden de Beker van Oost-Vlaanderen in de lucht en promoveren volgend seizoen naar Top Division Women, de eerste klasse in dit land. Dit is natuurlijk een verdienste van vele jaren hard werk voor en achter de schermen door de uitgebreide sportieve en extra-sportieve staf. Maar het is ook het resultaat van de investering van vele sterke, enthousiaste sponsor-partners van deze club om onze missie te ondersteunen. En die missie overstijgt het succes van één seizoen. We bouwen aan een duurzaam sportief-sociaal weefsel voor generaties. De sportieve successen zijn een motivatie voor de bijna 400 sporters in onze familiale basketclub.”

Om de dromen voor het meisjes-, jongens- en g-basket in onze regio te helpen realiseren, schraagt ABO-Group Environment het meerjarenplan van de club nu met een stevige financiële injectie.

CEO en oprichter Frank De Palmenaer van ABO: “Wij willen in de eerste plaats de inclusieve aanpak van ABO LDP Donza ten volle steunen. Als werkgever hechten wij uiteraard ook veel belang aan het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers. Vanzelfsprekend dragen sport en beweging daar in belangrijke mate toe bij. Zo is de link tussen de basketsport en onze onderneming snel gemaakt. Wij dragen het basketbal trouwens al jaren een warm hart toe. Ik vind het belangrijk dat het sportlandschap divers blijft en er naast pakweg het voetbal of de wielrennerij, ook voldoende middelen naar andere sporten gaan. Ik vind het ook mooi om te zien hoe, bij afwezigheid van het grote geld, de atleten in de club hun motivatie halen uit het streven naar de best mogelijke resultaten en zich daar maximaal voor inzetten. Deze mentaliteit zien we ook weerspiegeld bij onze medewerkers die een gelijkwaardig engagement aangaan om steeds de beste resultaten te halen en te blijven groeien. De extra visibiliteit die we als naamsponsor van ABO LDP Donza in de regio genereren zal ons zeker helpen de juiste mensen te blijven aantrekken, om onze groei te bestendigen.”

Met zo’n 40 teams in competitie volgend seizoen, in alle geledingen van het regionale en nationale basket, is LDP Donza één van de grootste clubs van het land geworden. Het netwerk van bedrijven en bedrijfsleiders, die er elkaar vinden in een gedeeld sociaal-sportief project, werd de voorbije maanden gevoelig uitgebreid. Naast de vermelde extra investering van ABO, mag de commerciële cel van de club aan de slag om een sterke win-win te realiseren met onder meer XL Group Vlaanderen, Volvo ACG Groep, Metanous, Hillewaere Groep, Militza en Lunch Garden. De vermelde bedrijven komen aan boord of verstevigen hun bestaande relatie met de club om de verdere groei en bloei ervan te ondersteunen. Ze vinden er gelijkgestemde, ambitieuze bedrijven zoals St-Luc Labels & Packaging, Versele-Laga, PLAY AV, Integra, Delhaize Deinze, LDL Group, Irres en Puilaetco.

Dankjewel voor jullie steun en vertrouwen.
We kijken nu al uit, samen, naar een geweldig seizoen 2024-2025 !

#ONETEAM #LDPDONZA

Shopping Basket