louis

Wijzigingen in het bestuur

Het clubbestuur is geen praatclubje, zoals Tom hieronder fijntjes opmerkt. Het is een groep van mensen die, handen uit de mouwen, het engagement opnemen om allerhande verantwoordelijkheden op te nemen en ermee aan de slag te gaan. Zelfstandig, vaak, maar meestal in teamverband. En: de doelstelling is dat die vergadering van mensen met een clubhart, er ook eentje is waarin iedereen in de club, van spelers over coaches, tot ouders en vrijwilligers, zich vertegenwoordigd voelen aan tafel.

We liggen in die zin omzeggens continu op vinkenslag om het bestuur verder te versterken.

We zijn dan ook heel blij dat Louis De Jaeger, de vriendelijke reus met veel petjes op in deze club (2de van rechts op de foto, naast Nathalie), ‘ja’ heeft gezegd op de vraag om toe te treden tot het clubbestuur. Wellicht een bekend gezicht voor de meesten in de club… maar toch even voorstellen: “Ik ben zelf ooit basket beginnen spelen bij de microben, iets wat nu U8/U10 heet. Ik begon eraan omdat toevallig een groot deel van mijn klas toen basket speelde waaronder onder meer Bert Coleman, nu Heren B, en Sam Goeteyn, die nu bij de Heren E nog altijd speelt. Ik woonde zelf ook in De Pinte toen en… van het een kwam het ander. Ik heb er alle landelijke jeugdreeksen doorgemaakt. Wat ik bij de club allemaal doe? Even kijken (lacht):  social media, website, stats en bijspringen waar nodig 😉 Binnen het bestuur zal m’n bijzondere focus mee liggen op het verder digitaliseren en automatiseren, events enzovoort. M’n droom voor LDP Donza is om mee een club te kunnen uitbouwen waarbij zowel onze heren als dames op het hoogste niveau meespelen, en dat onderbouwd vanuit een eigen jeugdwerking waar eveneens plaats is voor het recreatieve segment. Voor het basket in het algemeen is m’n droom ook duidelijk:  het tekort aan scheidsrechters kunnen oplossen 🙂 En m’n hobby’s: elk weekend rond de 300 wedstrijden in Oost- en West-Vlaanderen proberen voorzien van refs, al eens werken op een festival of event, op stap gaan met vrienden en m’n passie voor technologie beleven.”

Dankjewel voor je engagement Louis!

Naast de uitbreiding van het bestuur met Louis, nemen we binnen de raad van bestuur ook afscheid van Tom Mestdag. Tom was sinds enkele jaren lid van het bestuur en voordien ook al actief binnen de coördinatie van alle ploegafgevaardigden. Hij zette zich ook op administratief vlak in, bijvoorbeeld bij subsidiedossiers en de organisatie van de clubrefs. Tom: “De raad van bestuur is geen praatclub, maar vooral een hardwerkende vergadering waarin de veelheid aan taken onder elkaar verdeeld worden. Ik merkte dat mijn opdrachten steeds moeilijker te combineren vielen met werk en andere interesses. De recente uitbreidingen van het bestuur brachten bovendien stuk voor stuk gemotiveerde en ijverige bestuursleden met veel basketverstand rond tafel. Ik weet met grote zekerheid dat onze club in goede handen is en blijft.” Tom blijft binnen de club actief als ploegafgevaardigde van U16B, supporter en basketpapa. Dank voor alles Tom!

#oneteam #ldpdonza

 

Tags: No tags

Comments are closed.