duo

Marie en Landon worden de eerste meter en peter van ons G-team !

Vanaf zaterdag (wedstrijd 15/4/23 tegen Falco om 13u30 in OCP!) zeggen we dus niet meer ‘G-team’, maar wel… ok, dat verneem je dus zaterdag 😊 Het is alleszins een heel mooie nieuwe naam geworden. Dank voor de vele stemmen. Maar er is nog nieuws. Dit team wordt ook het eerste – maar niet het enige – in de club met een heuse meter en peter. Die er beiden zaterdag tijdens de wedstrijd alvast ook bij zullen zijn. Wij stellen u met plezier voor: Marie en Landon!

Nu, hen voorstellen moeten we allicht niet meer doen, toch? Beiden zijn al lid van in hun prille jeugd – “we zijn nooit bij een andere club geweest” – respectievelijk BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte, en later dus de fusieclub LDP Donza. En allebei spelen ze intussen op het allerhoogste niveau bij de senioren dames en heren. Echte rolmodellen dus. En vanaf nu ook: meter en peter van een ander team.

Wat vinden ze zo fijn aan dit unieke team?

Marie: “Ik vind het heel tof dat we iedereen de kans kunnen geven om te basketten en er voluit plezier aan te beleven. Daar doen we het als spelers allemaal voor, toch? Het plezier op de gezichten tijdens de trainingen en de wedstrijden spreekt alleszins boekdelen. Ik kijk er echt naar uit om als meter van de ploeg nog meer in contact te komen met het ganse team.”

Ook Landon aarzelde geen moment toen de vraag kwam om peter te worden: “Iedereen moet kunnen sporten in een omgeving en context die bij hen past. Het zou mooi zijn, mochten nog meer basketclubs de komende jaren een G-werking opstarten, zodat almaar meer mensen de kans krijgen om onze mooie sport te beleven, aangepast aan hun mogelijkheden.”

Landon komt trouwens met veel plezier al geregeld een match meepikken van het team. “Yvan, één van jonge spelers in de ploeg, komt al vele jaren zelf zeer regelmatig naar thuiswedstrijden van mijn team, de heren A, kijken. Na de match komt hij me steevast een hand geven en zeggen dat ik goed gespeeld heb, zelfs al vind ik dat zelf niet altijd het geval.” (lacht)

“Hij en z’n team mates hebben echt een passie voor basket. Sommigen volgen ook de NBA op de voet. Ik ben dan ook superblij dat ze die passie kunnen beleven bij onze club door ook zelf te spelen.”

De meter en peter geven ook een dikke pluim aan de coach(es) en entourage van het team voor hun enthousiaste inzet: “Uiteindelijk nemen die mensen, op initiatief van coach Philip, de handschoen op. Je ziet dat ze er zo niet alleen voor zorgen dat de spelers hun individuele liefde voor de sport kunnen beleven en hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Ze smeden het ook tot een hecht team, waarbij iedereen elkaar beter maakt en met veel wederzijds respect elke training en wedstrijd voor elkaar door het vuur gaat. Zo boeken ze ook als groep vooruitgang. En groeien ze samen.”

Het duo geeft ook mee hoe ze de invulling van het meter- en peterschap zien: “Wanneer het kan, willen we aanwezig zijn op wedstrijden, ’s bijspringen op een training… We willen hen vooral aanmoedigen in de beleving van hun sport en mee duidelijk maken dat iedereen erbij hoort. Voor ons beiden is LDP Donza onze eerste en enige club. De club waarin we dus zelf hebben kunnen groeien en dat nog steeds doen. We zijn blij dat we in LDP Donza almaar meer mensen de kans kunnen bieden om hun eigen groei te realiseren.”

En daarmee vatten Marie en Landon meteen perfect samen waarom het clubbestuur en het team van ploegafgevaardigen vanaf volgend seizoen het meter- en peterschap wil introduceren voor nog meer teams. Te beginnen bij de jongsten, die aan het begin van hun clubleven staan bij LDP Donza. Zo willen we de verbinding binnen de club, tussen spelers met al meer ervaring en zij die ze nog volop moeten opdoen, verder verhogen. Op die manier willen we er nog meer zijn voor elkaar ook. Een wederzijds engagement, waardoor we echt kunnen zorgen dat iedereen zich thuisvoelt in club. Een (sportief) leven lang. Julie horen daarover zeker meer de komende maanden!

Voor nu alvast: dankjewel Marie en Landon en tot zaterdag op de topmatch om 13u30 in OCP!

Tags: No tags

Comments are closed.