Detail pagina

Detail bericht

Samenwerking tussen BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte


BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte gaan vanaf 1 januari 2019 een verregaande samenwerking aan op sportief en organisatorisch vlak om toe te werken naar een fusie die we willen realiseren tegen het seizoen 2019-2020. Een nodige voorwaarde hiervoor is het herbevestigen en uitbreiden van de  steun vanuit de verschillende gemeente- en stadsbesturen. Hiervoor zijn reeds de eerste stappen gezet.


BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte gaan vanaf 1 januari 2019 een verregaande samenwerking aan op sportief en organisatorisch vlak om toe te werken naar een fusie die we willen realiseren tegen het seizoen 2019-2020. Een nodige voorwaarde hiervoor is het herbevestigen en uitbreiden van de  steun vanuit de verschillende gemeente- en stadsbesturen. Hiervoor zijn reeds de eerste stappen gezet.

Deze samenwerking met het oog op een fusie starten we om volgende redenen:

  • Beide clubs delen de overtuiging dat basketbal een sport is waarbij elke speler heel veel plezier kan beleven en dit op én naast het veld.
  • Om hierin te slagen is het noodzakelijk om onze basis te verbreden. Door breed en genderneutraal in te zetten op alle leeftijdscategorieën en niveaus, van het zeer competitieve top division 2A over de landelijke, provinciale en gewestelijke competities, kunnen we alle talenten met voldoende plezier aan bod laten komen.
  • Basketbal Vlaanderen zet duidelijk bakens uit in de richting van schaalvergroting, efficiëntie en professionalisering van het bestuur. Het is de wil van beide clubs om hierin eerder vroeger dan te laat mee te stappen.
  • De hervorming van de competitie in 2019-2020 maakt het voor kleinere clubs lastig om op een evenwichtige manier de juiste teams samen te stellen die voldoende fun beleven.

Sportief is het de bedoeling een stabiel senioren vlaggenschip op te bouwen (zowel mannen als vrouwen) op een hoger niveau dan vandaag met daaronder ondersteuning vanuit landelijke jeugdploegen.  Om een zo optimaal mogelijke doorstroming te hebben richting de seniorenploegen, zetten we ten volle in op de jeugdwerking die tot doel heeft om iedereen zo lang mogelijk te laten genieten van basketbal. Via een brede rekrutering rond de leeftijd van zes jaar, willen we zo veel mogelijk kinderen laten proeven van basketbal en hen gaandeweg laten groeien, met een absolute focus op spelplezier. Afhankelijk van de ambitie, de talenten en de funfactor, stromen de spelers en speelsters door naar verschillende reeksen, met de seniorenploegen als sluitstuk. 

Alle activiteiten blijven in de verschillende regio’s doorgaan: De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deinze en Nazareth. De omkadering op alle leeftijden is zo professioneel als mogelijk: gediplomeerde coaches die goed begeleid worden vanuit de coördinatoren, oog voor gezondheid door de samenwerking met kinesitherapeuten, stages, tornooien, ...

Om dit sportief project te verwezenlijken is een stabiele economische onderbouw nodig met gezonde en transparante financiën. Het budget is op vandaag gezond en moet gezond blijven. Dit uit zich verder in een goed uitgebouwde structuur met een daadkrachtig bestuur en voldoende zelfstandige cellen die de dagelijkse werking in de breedste zin verzorgen (sportief, financieel, secretariaat, sponsoring, ...). 

De komende maanden wordt er hard gewerkt om dit mooie project in detail uit te voeren. Op regelmatige basis gaan we met onze leden communiceren zodat we een volledig zicht kunnen geven op de nieuwe structuur en de realisatie ervan.

Aangezien het cruciaal is om een goede ‘ziel’ te hebben als club, werken we nu reeds samen bij de organisatie van evenementen, stages, ... zodat iedereen reeds kan proeven van de positieve energie die deze samenwerking met zich meebrengt.

Samen staan we namelijk sterker, daar geloven we rotsvast in!

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscription Services page.

Geschreven door: 
Datum gepost: 
Aantal lezingen: 


Commentaren
Wim Zegt:
19/09/2011 21:05:12

29 Joke Naessens
204 Hanna De Mol
25 Claudia Vervaet

Peter Zegt:
18/09/2011 12:49:28

Beste Leo,
foto 25 t.e.m. 29 is initiatie Sint-Amandsberg (maar de namen weet ik ook niet.
foto 238 is (vermoed ik) iemand van de recreatie jeugd (Patrick weet misschien meer).

Wim Zegt:
15/09/2011 19:21:50

nr 99 is Tes Vercammen
nr 105 is Yana Gysel (beide Dames D)

Annette Zegt:
15/09/2011 8:54:29


Foto 166 = Lore Van Lokeren (Dames B)

U moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen!

Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.